A modern design sympathetic to the surrounding environment

The building

The design of the facility is sympathetic to the characteristics and local history of the area. The proposed design ensures the facility:

  • Is a place with its own identity.
  • Is adaptable to technological change.
  • Has attractive, safe and fully accessible spaces.
  • Screens operations from outside the site, particularly to the east.
  • Mitigates against visual impact through careful selection of materials and colours.
  • Uses Sustainable Urban Drainage Systems with the drainage design.
  • Avoids disturbance for the local community through noise bunding and off-road queuing.
  • Enhances the stream and wildlife corridor.
  • Has BREEAM and CEEQUAL ratings which are ‘Very Good’ and ‘Excellent’ respectively.

Latest news...Rss

Construction under way at Gloucestershire’s Energy from Waste facility

Major construction underway as piling rigs arrive at Gloucestershire’s Energy from Waste site Urbaser Balfour Beatty is working with Gloucestershire County Council to build and operate the Energy from Waste facility The facility will treat 190,000 tonnes ...
Read more